Onze groepen

Kijk mee bij groep 8

Welkom in groep 8

Wanneer de leerlingen binnenkomen hangen zij hun jas en tas aan de kapstok. In de kleine pauze eten wij fruit en drinken wij water. In de grote pauze eten wij boterhammen en mag er een pakje drinken gedronken worden.

Wanneer uw kind jarig is, dan mag er op school getrakteerd worden om dit te vieren. Als Lekker Fit School is ons motto voor het trakteren: ‘Eén is genoeg en klein is oké’ .

De ontwikkeling

Wij volgen de ontwikkeling van uw kind met behulp van de observaties, evaluaties en toetsen. Dit wordt geregistreerd in een rapport. Dit rapport wordt drie keer per jaar met u gedeeld.  

Het lesaanbod

Op basis van de rapportages bepaalt de leerkracht het lesaanbod. Uw kind kan functioneren op een niveau wat past bij de leeftijd. Maar dit kan ook daarboven of daaronder zitten. En het kan per schoolvak verschillen. Leerlingen op hetzelfde niveau, worden, per vakgebied, geclusterd. Zij werken samen aan doelen dat hen uitdaging biedt.
Alle doelen samen worden gekoppeld aan een thema of een overkoepelend doel. Zo werken we samen, maar aan een eigen doel.

Uniek aanbod

Uw kind heeft wekelijks Engelse les. CLIL-lessen zijn hiervan een onderdeel, waarbij andere vakken in het Engels worden gegeven.

Dagelijks volgt uw kind bewegingsonderwijs. Hierbij is veel aandacht voor buitensport. Wij leren de kinderen buiten bewegen, zodat zij dit ook zelf kunnen na schooltijd, in het weekend of in vakanties.

Na schooltijd bieden we een aanvullend activiteitenprogramma aan. Uw kind neemt dan deel aan: digitale geletterdheid, muziek, afro dance, arts and crafts en green screen.

Nieuw dit jaar

Groep 8 maakt twee werkstukken, over onderwerpen passend bij de vakken ‘biologie’ en ‘geschiedenis’.

We gaan middelbare scholen bezoeken en de leerlingen krijgen een definitief schooladvies. Groep 8 maakt als eindtoets de IEP, spannend!

We oriënteren ons op de toekomst door LOB-lessen. Uw kind loopt een snuffelstage en er is een voorlichtingsavond op school.

Terug