Het aanvullend aanbod
De dietist

De dietist

Wat doet de schooldiëtist op school?

Op een LekkerFit! school is er extra aandacht voor een gezonde leefstijl. Er wordt meer gymles gegeven en er is een schooldiëtist op school werkzaam. Het werk als schooldiëtist varieert van informeren van groepen ouders en klassen tot individuele consulten met kinderen en hun ouders. Hiervoor worden de meetgegevens van de jaarlijkse Fittest gebruikt. 

Alle kinderen die boven het gemiddelde zitten, worden door de school uitgenodigd voor een gesprek met de schooldiëtist. Samen gaan we kijken of er verbeterpunten zijn, zodat uw kind op een gezonde manier weer helemaal fit wordt! We meten en wegen de kinderen nog eens en houden rekening met lichaamsbouw en hoe actief uw kind is. We kijken goed naar wat er mogelijk kan veranderen en maken daarvoor samen een plan. Vervolgens is het mogelijk om vervolggesprekken te plannen op school, dit gaat in overleg met u en uw kind. Ook bij andere voedingsgerelateerde problemen, bijv. als u een lastig etertje thuis heeft of als uw kind onder het gemiddelde zit wat betreft gewicht, helpt de schooldiëtist u graag!

De schooldiëtist zal ook op school aanwezig zijn bij een project over voeding of leefstijl, de LekkerFit! week of voor het geven van workshops aan ouders.

U kunt met al uw voedingsvragen bij de schooldiëtist terecht!

Meer informatie over het LekkerFit! project op www.lekkerfit.nl

 

Terug