Taal Centraal

Welkom op de website van CBS Elout van Soeterwoude en peuteropvang De Kleine Elout. Als ouder wilt u het beste voor uw kind. Maar welke peuteropvang of school is goed voor uw kind? Middels deze website willen wij u een indruk geven van ons onderwijs. 

Wij zijn een Christelijke peuteropvang en basisschool in de Tarwewijk van Rotterdam-Zuid. Wij onderwijzen leerlingen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar. Met maximaal 16 peuters in de groep en 135 leerlingen op onze school, zijn wij een kleine school. U voelt zich hierdoor snel vertrouwd. 

Wilt u zelf de sfeer komen proeven en ervaren? U bent altijd van harte welkom voor een praatje en kijkje.

Tot ziens op de Elout! 


Basisschool

Taal is volgens ons de sleutel om je doel te bereiken. Taal heb je nodig om je te uiten, te communiceren, samen te werken, voor jezelf op te komen en nog zoveel meer. Het gaat niet alleen om de Nederlandse taal, maar ook om de lichaamstaal (sport, dans, theater) en de wereldtaal (Engels en muziek).

Wij geven vorm aan Taal Centraal door:
- Begrijpend luisteren en lezen vanaf groep 0;
- Engelse les vanaf groep 1;
- Een eigen schoolbibliotheek voor in de klas en voor thuis;
- Extra expertise met een leeskliniek en logopedie in onze school.

Lees meer

Peuterspeelgroep

Wanneer uw kind 2 jaar is, mag uw kind beginnen op de peuterspeelgroep. Daarvoor is een inschrijving nodig. Wij adviseren u minimaal 3 maanden voor uw kind 2 jaar wordt in te schrijven.

Kennismaken met onze peuteropvang kan alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken met de directie. Telefonisch via 010-4853427, door te mailen naar elout@soeterwoude.nl of door langs te komen op de basisschool om een afspraak te maken.

Tijdens een eerste afspraak zal de directie u alles over de peuteropvang vertellen. Dit is een vrijblijvende kennismaking. U krijgt alle informatie mee naar huis. Vraag eventueel bij andere ouders, die hun kind op onze peuteropvang hebben, wat hun ervaring is. Wanneer u besluit om uw kind in te schrijven op onze peuteropvang, maakt u een tweede afspraak.

Lees meer

Onze groepen

Wij nodigen u graag uit om 'in' onze groepen te kijken en te zien wat wij elk jaar nieuw leren.

Lees meer

Werken bij

In 2023 zijn wij verkozen tot Klassewerkplek. Dit betekent dat onze school voorloper is op het gebied van werkgeluk en impact.

Wil je ook werken op onze prachtige school? Je kunt je sollicitatie mailen naar mj.oudijn@soeterwoude.nl

Lees meer