Kennismaken
Inschrijving basisschool

Inschrijving basisschool

Wanneer uw kind 4 jaar is, mag uw kind beginnen op de basisschool. Voor uw kind is het prettig als het eerst een paar keer kan komen wennen. Daarom adviseren wij u om vroegtijdig op zoek te gaan naar een basisschool.

Kennismaken met onze school kan alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken met de directie. Telefonisch via 010-4853427, door te mailen naar elout@soeterwoude.nl of door langs te komen op de basisschool om een afspraak te maken. 

Tijdens een eerste afspraak zal de directie u alles over de school vertellen. Dit is een vrijblijvende kennismaking. U krijgt alle informatie mee naar huis. Vraag eventueel bij andere ouders, die hun kind op onze school hebben, wat hun ervaring is. Wanneer u besluit om uw kind in te schrijven op onze school, maakt u een tweede afspraak. 

Helaas is het momenteel, vanwege de Covid-maatregels, niet mogelijk om in de klas te kijken, wanneer de leerlingen aanwezig zijn. Daarom geeft juf Kim u een digitaal kijkje in groep 1. 

Als uw kind al op onze peuteropvang zit, is het niet nodig om een afspraken te maken om uw kind in te schrijven. De inschrijving van de peuteropvang wordt, met uw goedkeuring, omgezet naar een inschrijving voor de basisschool. U hoeft daar niets voor te doen. Juf Lilian Pol zal contact met u opnemen. Als u nog vragen heeft of informatie wilt, wordt er een afspraak gemaakt.

Wanneer uw kind ouder dan 4 jaar is en al op een basisschool zit, kunt u uw kind niet tussentijds overschrijven naar onze school. Dit kan alleen, na overleg met de vorige school, rond de kerst- of zomervakantie. Met uitzondering van kinderen die verhuizen naar onze wijk.  

Meer informatie over de aanmelding vindt u wellicht in onderstaand filmpje: 

 

Terug