Basisschool
De identiteit

De identiteit

Wij onderwijzen vanuit de christelijke dialoogmet daarbij aangegeven wat dit betekent in een multiculturele samenleving. Wij gaan uit van wat ons verbindt. Kinderen met alle geloofsovertuigingen zijn welkom, waardoor de school een plaats is voor een ontmoeting van verschillende geloofsovertuigingen en culturele achtergronden. Hier leren de kinderen wederzijds respect en begrip voor elkaars sociaal-culturele en/of religieuze achtergrond(en) te hebben.

Op de peuteropvang worden de christelijke feesten Kerst en Pasen gevierd. Per jaar worden er 7 verhalen verteld. Deze verhalen zijn:
- Het verhaal van David & Goliath 
- Het verhaal van de Samartiaan 
- Het Kerstverhaal 
- Het verhaal van het verloren schaap 
- Het Paasverhaal 
- Het verhaal van Noach 
- Het verhaal van Jona 

In groep 1 en 2 wordt gebruik gemaakt van de Bijbel voor Kinderen, van Marianne Busser en Ron Schroder. Wij hebben een eigen cyclus geschreven, waardoor wij zelf de verhalen kunnen kiezen die wij geschikt vinden voor ons kleuters. Jaarlijks worden het Kerst- en Paasverhaal verteld. 

Vanaf groep 3 maken wij gebruik van de methode Trefwoord. Groep 3 en 4 vertellen onderbouwverhalen, groep 5 en 6 middenbouwverhalen en groep 7 en 8 bovenbouwverhalen. De methode biedt bijbelverhalen, spiegelverhalen, liedjes en gebedjes aan. Alles binnen een thema die normen of waarden ter sprake stelt.

Gezamenlijk openen wij elke dag met een (zingend) gebed. Ook wordt de dag afgesloten met een (zingend) gebed. 

Groep 1 t/m 8 vieren Pasen en Kerst middels een gezamenlijke viering. Dit gebeurt in de Victory Outreach Kerk, die naast onze school is gevestigd.

Terug