Algemene informatie
De muzieklessen

De muzieklessen

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich kunnen uiten. Dit kan middels taal, maar ook middels muziek. Daarom hebben onze leerlingen extra muzieklessen van vakleerkrachten van de SKVR.  Hier krijgen zij de kans hun talent voor muziek te ontdekken en verder te ontwikkelen. En er wordt wekelijks gewerkt aan het creërend vermogen, presenteren en de sociale vaardigheden. 

Zingen in de klas
De leerlingen in groep 1 t/m 4 krijgen algemene muziekles waarin zingen, bewegen en samen muziek maken centraal staan. Zingen is goed voor de stem, de sociale samenhang en draagt bij aan taalontwikkeling. Ook leren zij muzikale begrippen, de eerste principes van het notenschrift en het spelen op eenvoudige muziekinstrumenten.

Instrumentale muzieklessen
In groep 5 en 6 krijgen de leerlingen, die daar voor kiezen, les op koper- en slagwerkinstrumenten. Zo vormt iedere klas zijn eigen orkest waarbij het samen leren en spelen centraal staat.

Ieder Kind een Instrument is een initiatief van SKVR, de dienst Kunst en Cultuur (dKC) en Jeugd & Onderwijs (JO). Voor meer informatie over het aansluitende muziekaanbod van SKVR in de vrije tijd kunt u terecht op www.skvr.nl.

Terug