Nieuws

Nieuwsbrief

Maandag 3 juli 2023

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

 
Ter informatie:
Komende donderdag is er nog een activiteit van de dagprogrammering, vrijdag niet en zijn alle leerlingen om 12:30 uit en start de vakantie.
 
Zo net voor de vakantie zijn er nog veranderingen te melden: 
 
Groep 5 (wordt groep 6 na de zomer)
Meester Boy zal toch niet starten na de vakantie. We zijn blij dat we een andere leerkracht hebben gevonden: meester Jerry. Meester Jerry zal naast juf Ilhame voor de klas staan op maandag en dinsdag. Op woensdag staat meester Jerry alleen voor de groep. Op donderdag en vrijdag staat juf Ilhame alleen voor de groep. Komende woensdag zal meester Jerry kennis komen maken met de leerlingen van groep 5.
 
Juf Anouk
Juf Anouk stond dit jaar voor groep 6/7. In eerste instantie drie dagen. Daarnaast had juf Anouk ook taken als adjunct-directeur en deed de juf de opleiding voor schoolleider (directeur). Aangezien de Elout te klein is voor twee schoolleiders en juf Anouk graag verder wil gaan als schoolleider, gaan we afscheid nemen van haar. Omdat in eerste instantie niet zeker was dat juf Anouk een nieuwe baan zou vinden, was de mogelijkheid aanwezig dat juf Anouk nog voor de klas zou gaan op onze school na de zomervakantie. Daarom is ze gekoppeld aan groep 7/8 in de eerdere nieuwsbrief. Na de zomer zal juf Anouk zelf schoolleider zijn op een basisschool en dus niet meer werken bij ons. We wensen de juf veel succes en plezier in haar nieuwe baan. 
 
Boodschappen
We zijn blij te kunnen vertellen dat elk gezin aankomende vrijdag een tas vol boodschappen mee naar huis krijgt. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Jeugdeducatiefonds. Verschillende moeders zullen donderdag als de boodschappen binnenkomen de tassen vullen, zodat ze vrijdag mee naar huis gegeven kunnen worden. 
Is uw kind er die dag niet i.v.m. ziekte? Dan kunt u zelf de tas op vrijdag op komen halen. We zijn niet in de gelegenheid tassen te bewaren op school voor na de vakantie i.v.m. de schoonmaak in de school en de houdbaarheid van sommige producten. 
 
Lekker Fit
Komend schooljaar zullen we het Lekker Fit!- beleid weer aanscherpen. De volgende twee doelstellingen staan centraal:
1. Water drinken: In de kleine pauze, tijdens gym, tijdens de lessen en activiteit (15:00 uur) wordt er water gedronken.
Tijdens de lunch is limonade of sap ook een optie. Het drinken tijdens de les mag op de momenten dat de leerkracht ervoor kiest. Dit kan per leeftijd verschillen.
2. Trakteren. Eén is genoeg en klein is oké: elke leerling mag 1 ding trakteren. Dit mag ook ongezond zijn. Wel maar 1 traktatie. Wordt er toch meer meegegeven? Dan gaat de rest mee terug met de jarige. Er hangen verschillende kaarten voor inspiratie bij de kleuteringang.
Op deze manier leren we de leerlingen een gezond basiseetpatroon aan met ruimte voor wat extra's tijdens feestelijkheden.  
 
Schoolfruit
Komend schooljaar zal er waarschijnlijk weer schoolfruit worden aangeboden. Geeft u de eerste week na de vakantie zelf ook fruit mee? De leveringen zullen niet in de eerste week zijn. Mocht dit anders zijn, dan sturen we u een bericht in deze app. 
 
Afscheid groep 8
vandaag hebben we groep 8 uitgezwaaid op het schoolplein met de hele school. Vanavond is de afscheidsmusical. Een bijzonder moment en een afsluiting van de basisschoolperiode. We wensen alle leerlingen een mooie toekomst toe. 
 
Groep 1/2
Op de valreep zijn er veel inschrijvingen binnen gekomen voor de kleuterbouw. Daardoor hebben we besloten gelijk na de zomervakantie te starten met een groep 1 en een groep 2 apart. 
Groep 1: juf Mariam
Groep 2: Juf Kim/ Juf Addy
 
We onderzoeken in de periode tot de herfstvakantie hoe we extra ondersteuning kunnen toevoegen aan deze groepen aangezien juf Mariam nu zelf een groep gaat draaien. U wordt tegen die tijd op de hoogte gehouden via de schoolapp. 
 
Als laatste wil ik u namens team Elout alvast een hele fijne vakantie toewensen. 
 
Hartelijke groeten,
 
Marie- José Oudijn

Terug