Nieuws
Groep 4 -Week van de mediawijsheid

Groep 4 -Week van de mediawijsheid

Donderdag 11 november 2021

Deze week is het de week van de mediawijsheid.

In groep 4 kijken alle kinderen weleens naar een filmpje op de tablet, ipad of telefoon. En soms sturen wij deze ook weleens door  omdat het  bijvoorbeeld leuk of grappig is.

Tijdens sociale competentie les hebben wij met elkaar gesproken over dat je goed na moet denken over een filmpje wat je hebt gezien of een berichtje dat je hebt gelezen,  voordat je het doorstuurt.

De kinderen hebben  tijdens verschillende filmpjes en opdrachten na moeten denken over: Is het bericht waar?  en wat is het gevolg voor de ander als je het doorstuur: Is het bericht voor hem/ haar leuk?

Zou jij zelf het leuk vinden als het filmpje/bericht  over jou gaat en het wordt doorgestuurd?

Bij  Nieuwsbegrip ging het vandaag ook over mediawijsheid. Hierbij hebben we geleerd dat je 2x moet nadenken voordat je  iets deelt op sociale media omdat je niet weet wat het met een ander doet. En je kunt een bericht niet zomaar van internet of what app afhalen, want voor je het weet is het door iemand anders alweer gedeeld.

Dus denk  2x na voordat je iets deelt....want wat vindt de andere persoon ervan dat jij zomaar een filmpje of berichtje over hem/haar deelt

 

 


Terug