Nieuws
Groep 2 - En de leukste lessen v/d week

Groep 2 - En de leukste lessen v/d week

Donderdag 18 maart 2021

Deze week hadden we weer een aantal leuke lessen waar uw kind vast over heeft verteld. We werken over ridders en kastelen en leerde dus het woord lakei. Tijdens de dansles hebben wij ons verplaatst in het leven van een lakei. Wat doet een lakei? Hoe loopt een lakei? Na een hele tijd werden we moe... De muziek veranderde ook.. Wat doet een vermoeide lakei? Het was een erg leuke les. En het woord lakei vergeten we nooit meer.

Ook oefenen we flink met het houden van leerzame kringen/ activiteiten buiten. De afgelopen weken oefende we de letter estafette. We staan in 2 rijen achter elkaar en schrijven de letter van de week met stoepkrijt op de grond. Team dat dat als eerste allemaal gedaan heeft heeft gewonnen.

De laatste speciale les die we hadden waren de activiteiten rondom week van de lente kriebels. Bij de lente kriebels vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn.  We hebben het gehad over trouwen, wie je wel en niet mag kussen of knuffelen, het boek koning en koning en gekeken naar verschillen en overeenkomsten van de kinderen in de klas. Sommige gesprekken of activiteiten vonden de kinderen in het begin wel een beetje gek. Maar uiteindelijk kwam iedereen tot de conclusie dat iedereen zichzelf mag zijn. Dit liedje is favoriet: https://m.youtube.com/watch?v=XWmS4dUlLvk 


Terug