Nieuws
Groep 2 - Krijgt aanbod op maat.

Groep 2 - Krijgt aanbod op maat.

Dinsdag 16 maart 2021

De afgelopen tijd is groep 2 vaak incompleet. Het werken aan nieuwe doelen is daardoor niet altijd even makkelijk. Gelukkig werken de kinderen in groep 2 erg zelfstandig waardoor we nu veel tijd hebben voor het intensieve en verdiepende aanbod.

Zo hebben we dagelijks intensief aanbod voor kinderen die Nederlands als 2e taal hebben. Dit is aan de hand van het project “ Bas spreekt een woordje mee”. Hierin zitten 5 thema’s waarbij kinderen een heel aantal woorden leren en hier zinnen van leren maken.  Het project heeft daar verschillende spelletjes en werkvormen voor.Nu zijn we aan het werk met het thema de dierentuin.

Bij het verdiepende aanbod is er een klein groepje leerlingen dat bezig is met het leren lezen van de dubbele klanken zoals de ui, eu, oe en ij. Dat is nog best lastig en vereist veel oefening. Ook dit kan op veel verschillende manieren. Zo speelde we al eens een domino, schreven we de letters in het scheerschuim en vandaag speelde we een spelletje “ slangen en ladders”.

Ook is er tijd om in kleine groepjes een doel extra in te oefenen wat nog wat lastig is. Zoals splitsen tot 7, verkort tellen of hakken en plakken of het stellen van vragen.


Terug