Nieuws
Groep 6 - is weer samen

Groep 6 - is weer samen

Vrijdag 5 maart 2021

Wat een feest, alle kinderen van groep 6 weer tegelijk in de klas! We begonnen de week al erg goed met 2 verjaardagen; van Ajla en Elviana. En wat had Elviana een gave, creatieve en bovenal coronaproof traktatie! 

Hard werken in de ochtenden:

Er is weer hard gewerkt. Zo hebben de kinderen weer flink wat geleerd over breuken. Ze kunnen nu een breuk koppeling aan een afbeelding en ze kunnen van een gegeven deel de rest tekenen. Ook hebben de rekentijgers weer hard gewerkt uit hun rekentijger boekje. 

Bij taal hebben we geleerd om zinnen te verdelen in zinsdelen. Ook dat doel is door de meeste kinderen behaald. Ook is de plusgroep taal weer gestart, de kinderen gaan dit thema een interview voorbereieden en uitvoeren. 

Met spelling begonnen we deze week met een woorddictee. Deze had bijna iedereen voldoende gemaakt. We hebben daarna nog de doelen herhaald en geoefend waar kinderen foutjes hadden gemaakt. En raad eens.. Het zinnendictee van vandaag is door iedereen zeer goed gemaakt! Alle kinderen hadden een voldoende!

Plezier maken in de middag:

Na het harde werken in de ochtend was er in de middag tijd voor gezelligheid. We hebben tijdens Kwink geleerd over de verkiezing en de rechten en regels in Nederland.

We hebben in de hoeken gespeel, waaronder een hoek gemaakt door Ajla. Een heel cool spel waarmee we de f en de v hebben geoefend. Buiten hebben we levend stratego gespeeld met de keersommen. 

Ook hebben we vandaag iets bijzonders gedaan. Groep 2 wilde graag een prachtige dans aan ons laten zien. Daar zijn we naar gaan kijken, ook wilde wij graag laten horen wat wij geleerd hebben. Dus wij hebben een lied gezongen over Aletta Jacobs. De optredens kunt u hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=7yO8TORcVHg 

Vandaag was meester Devin afwezig, maar hebben de kinderen toch buiten gymles gehad van juf Maartje. We speelde het spel: ratten en raven. Gevolgd door een potje slagbal. We hebben de week dus erg gezellig afgeloten.

Er is weer veel geleerd, hard gewerkt en bovenal erg veel plezier gemaakt! 

Voor nu een fijn weekend en tot maandag!


Terug