Nieuws
Groep 3 - Verwelkomt Sinterklaas

Groep 3 - Verwelkomt Sinterklaas

Vrijdag 4 december 2020

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Na 2,5 week iedere dag een kruisje te zetten op de aftelkalender, was vandaag het laatste kruisje aan de beurt. Het was tijd voor het Sinterklaasfeest op school.

In de ochtend hebben de leerlingen eerst de tekeningen en de brieven voor Sinterklaas afgemaakt.

Daarna was het tijd om naar het speellokaal te gaan en Sinterklaas en de pieten te verwelkomen.

Nou, en of de Sint en de 3 pieten goed verwelkomt werden. Sinterklaas kwam binnen met meetpiet en 2 bakpieten. De 3 pieten wonen in hetzelfde pietenhuis. Zij mochten onderling dus wel dichter bij elkaar komen.

De Sint was heel trots op de leerlingen. Een aantal leerlingen mochten zelf iets laten zien aan de Sint. Er werden brieven voorgelezen, klankgebaren laten zien en woorden uit Veilig en Vlot voorgelezen. Ook heeft de hele klas een dansje opgevoerd en daarbij uit volle borst meegezongen. De Sint en de pieten deden natuurlijk gezellig mee.

De Sint en de pieten kwamen natuurlijk niet met lege handen naar de Elout. Iedere leerling kreeg een zakje kruidnoten en een leuk cadeau. Thuis kan er dus leuk met het spelletje gespeeld worden.

Na het bezoek van de Sint en de pieten gingen de leerlingen in groepjes aan de slag in een Sint-circuit met leuke spelletjes. De leerlingen gingen een verlanglijstje maken op de letterdoos en een werkboekje met sintopdrachten maken. Ook was er een leesbingo, een dobble-spel, een dominospel, een rebus en een kleurplaat.

Het was dus een ontzettend leuke dag vol sintliedjes, cadeautjes en kruidnoten.

 

 


Terug