Nieuws
Groep 2 - Had huiswerk

Groep 2 - Had huiswerk

Dinsdag 1 december 2020

WoW! Wat knap! Iedere dag tijdens de dag opening kijken we welke dag het vandaag is. Maar ook welke dag het morgen, overmorgen, gisteren en eergister was. Groep 2 weet dat ondertussen al heel goed. Dus sinds deze maand kijken wij ook naar de datum.  Dat ging heel makkelijk 1 november, 2 november, 3 ... etc. Zelfs na de 20 wisten veel kinderen het nog. Maar gister zei de juf al: morgen is het géén 31 november! De kinderen kregen de opdracht om thuis te gaan vragen wat de datum van vandaag zou zijn. En wat kwamen er een hoop kinderen vanmorgen met het goede antwoord enthousiast de klas in! Na november, komt December!! Knap hoor.

Maar er is meer groep 2 nieuws. Zo heeft Omer een prachtige stoomboot gemaakt van Clicks. En zijn veel kinderen bij hem in de leer om dit ook te oefenen. 

Vanmorgen tijdens de kleine kring stond er ineens een zak in de klas. Aan die zak zat een brief. De brief was niet af. Er miste een hoop woorden. Uiteindelijk bleek dat Rijmpiet op het dak aan de overkant zat. Wij moesten hem helpen rijmen! Eerst zag alleen de juf Rijmpiet zitten. Maar steeds meer kinderen zagen hem zitten! We hebben rijmwoorden bedacht op cadeautjes uit de zak. Op paard, boek, veer, spel en boom. Het was allemaal wel heel spannend zo met Rijmpiet zo vlakbij!!

Ook speelde we een wedstrijdje tegen de meet en weeg Piet. De juf wist ook al te vertellen dat de meet Piet vrijdag op school langs zal komen.  Er moesten steeds 2 potjes vergeleken worden en verdeeld. Het was een wedstrijdje waarbij we moesten proberen de zwaarste potjes zelf te mogen houden. We hebben gewonnen hoor!! 

 


Terug