Nieuws
Groep 2 - ziet Ozosnel in de klas

Groep 2 - ziet Ozosnel in de klas

Woensdag 25 november 2020

Wat een verrassing! Vandaag kwam het paard van Sinterklaas zomaar de klas in gestapt. Gelukkig werd hij wel goed begeleid door de Sint en zijn Pieten.  

De kinderen hebben deze week in de bouwhoek al veel mooie creaties gemaakt. Het grote pietenhuis, de stoomboot en nu dus het paard van Sinterklaas. De kinderen zijn erg creatief en betrokken. 

Ook kregen bijna alle kinderen vandaag tijdens speel-werktijd een opdracht van de juf op de kralenplank. Sommige kinderen vonden dat lastig of saai, andere waren zo klaar en konden weer aan het werk. Vandaag is er een beetje extra opgelet welke kinderen langere tijd hard en geconcentreerd aan een taak werken en welke kinderen zich wat sneller laten afleiden. Als dat in kaart is kunnen de kinderen nog beter geholpen worden.

Tijdens de kleine kring mochten de kinderen vandaag zelfstandig opzoek gaan naar 2 rijmende "Sinterklaas cadeautjes" zoals hobbelpaard - zwaard. Deze werden uitgeknipt en naast elkaar geplakt. Het rijmen hebben we de laatste tijd veel met elkaar geoefend en dit sloot dus goed aan bij wat de kinderen al kunnen. In de kleine kring bij de juf hebben we gepraat over het verschil tussen woorden en zinnen. Hoeveel woorden zitten er in deze zin: " de bakker bakt een taart". De juf deed voor hoe ze voor ieder woord een pepernoot neerlegde. Daarna mochten de kinderen het ook proberen. Het was nog erg lastig. Lange woorden kregen soms 2 pepernoten en korte woorden werden vergeten. We gaan het nog flink oefenen. Daar hebben we nog genoeg tijd voor! 


Terug