Nieuws
Groep 2- wat doen zij op dinsdag?

Groep 2- wat doen zij op dinsdag?

Dinsdag 17 november 2020

Iedere dinsdag krijgen wij in groep 2 muziekles van juf Licia! We leren leuke en vrolijke liedjes. In dit filmpje kun je zien hoe knap wij dat al kunnen. 

https://youtu.be/dR1jpRfOhp4

 

Ook hebben we op dinsdag kleine kring. Vandaag ging deze over plattegronden. We hielpen de mollen naar de uitgang van hun hol. Maar! We deden dat in 2 teams. Lastig hoor! Soms legde de tegenstander zo een blokkade en kun je niet verder. Het was best lastig om te zien hoe de wegen op elkaar aan konden sluiten, én soms ook teleurstellend als iemand je weg blokkeerde. De kinderen die zelfstandig werkte kregen de opdracht op een kralenplank een huis te leggen. Daar moet je een goed ruimtelijk inzicht voor hebben. We gaan dit zeker nog eens vaker oefenen.

Ook is er weer op verschillende niveaus gewerkt bij juf Mariam. Zo heeft ze een groepje Nt2 leerlingen geholpen met de woordenschat, een groepje kinderen dat nog goed moet oefenen met de cijfersymbolen en een groepje kinderen geholpen met verkort tellen. Dat is bijvoorbeeld wanneer je 2 rijtjes vissen ziet liggen en je weet al dat het ene rijtje 3 is, dan kan je verder tellen vanaf 4 om te weten hoeveel visjes er liggen. 
Terug