Nieuws
Groep 6 - en de winnaar is ....

Groep 6 - en de winnaar is ....

Zaterdag 14 november 2020

Layla Aziz!!

Nu zult u wel denken: huh?! Wie is dit. 

De afgelopen week hebben de kinderen Layla Aziz geholpen om de wedstrijd jonge uitvinders te winnen. Layla heeft een mensenrobot gemaakt, met de naam H.E.N.K.

Zij moest het opnemen tegen de gemene tegenstander. Hij probeerde echter H.E.N.K. te saboteren. Met de klas moesten we Layla helpen om dit tegen te gaan, door hem heel veel kennis te geven. We hebben hem van alles geleerd over: social media, games, virussen, hackers en andere zaken die je tegen komt op de media. 

Door goed met elkaar samen te werken en gebruik te maken van elkaars talenten, hebben we Layla goed geholpen om H.E.N.K. af te krijgen en haar tegenstander te verslaan. Met als resultaat dat Layla heeft gewonnen, natuurlijk dankzij ons!

We hebben meegedaan aan dit project, omdat het de afgelopen week een bijzondere week was. Namelijk de week van de mediawijsheid. Eigenlijk is deze week vooral bedoelt voor kinderen uit groep 7 en 8. 

Maar ook in groep 6 hebben er al veel kinderen een telefoon en zitten zij op social media. Vandaar dat wij besloten hebben hier ook aan mee te doen. De kinderen hebben zelf dus ook veel geleerd om veilig om te gaan met hun telefoon en het internet.

Maakt u thuis met uw kind ook afspraken rondom de telefoon en het gebruik van het internet? Praat er gerust eens over met uw zoon of dochter. Zij weten er namelijk na deze week heel veel vanaf! 


Terug