Nieuws
Groep 1 - Had een leerzame vrijdag!

Groep 1 - Had een leerzame vrijdag!

Vrijdag 13 november 2020

Groep 1 heeft vandaag ontzettend hard gewerkt en veel geleerd! 

In de kleine kring hebben we geleerd hoe we woorden in lettergrepen kunnen hakken en hoeveel klapjes je dan hoort. Dit doen we altijd met Mollie de Mol. Een voorbeeld: het woord handpop bestaat uit twee lettergrepen: hand-pop. Vervolgens moesten we de voorwerpen in de juiste hoepel leggen. Dit kunnen wij al tot 3 lettergrepen! De volgende keer gaan we ook oefenen met woorden die 4 lettergrepen hebben.

In de timmerhoek mogen we zelf met spijkers en hamers aan de slag. Wel veilig natuurlijk, met een helm op en een veiligheidshestje aan. En natuurlijk onder toeziend oog van de juf. Wat een plezier hebben de kinderen in deze hoek. 

Met de blokken, zowel de grote als de kleintjes, bouwen we huizen.

Op vrijdag hebben we ook altijd de Engelse les. Dit is toch wel echt het favoriete moment van de week voor de kinderen. Veel kinderen kennen al behoorlijk wat Engelse woorden en een enkeling kan zelfs al een hele zin maken. Echt knap! Deze week hebben we de kleuren in het Engels behandeld: red, green, blue, yellow, orange and purple. En daar hoort ook een cool lied bij van Pete the Cat. De kinderen vinden het een reuze leuk lied en wilden het eindeloos blijven horen. Om het thuis te beluisteren klik dan op de link hieronder:

https://youtu.be/v6Lp9SHN4-M 

 


Terug