Nieuws
Groep 2 - had weer een drukke dag.

Groep 2 - had weer een drukke dag.

Maandag 28 september 2020

Om de beurt komen de ouders van groep 2 in de klas kijken. Dat is leuk. Maar natuurlijk nog niet net zo fijn als toen ouders de school nog gewoon in konden. Daarom proberen we u via de app zoveel mogelijk op de hoogte te houden.

 

Vandaag is het maandag. Dan hebben we elkaar weer een tijd niet gezien en dan hebben de kinderen vaak veel te vertellen. Dit doen we in groepjes van 3. 2 kinderen die goed Nederlands spreken en een kindje dat het nog moet leren. De kinderen spelen een handje klap spelletje en daarna kunnen ze even kletsen.

Ook hebben we weer zelfstandig gewerkt tijdens de kleine kring. De ene helft ging werken aan de fijne motoriek met een kralen plank. De andere helft van de klas keek hoe de juf uitleg gaf over een nieuwe hoek. Het spelletje lag in de rekenhoek en het heet de kleuren en vormen bingo. Bij dat spel Kan je goed oefenen met de vormen: driehoek, vierkant, cirkel, rechthoek en zeshoek. Nadat de juf het voor deed, mocht een klein groepje het samen met de juf voordoen. Nu kun je het spelletje kiezen tijdens speel en werktijd en kunnen de kinderen het zelfs spelen. Dat ging bij Hira, Rigeyno en Bryan al best goed. Al was de zeshoek wel best lastig te onthouden.

Tijdens het buitenspelen lag er een grote plas op het schoolplein. Dat is voor de kinderen natuurlijk erg moeilijk om van weg te blijven. Er is gelukkig ook veel te leren aan deze plas. Ten eerste weten we daardoor heel duidelijk dat het nu écht herfst is. We kunnen zien hoe het  water een kant op stroomt, maar met een bezem kan je het de andere kant op sturen. Er zijn gesprekken over hoe diep het water is, de golven in het water over droog en nat en er wordt bedacht hoe je het water kan oversteken. 

 


Terug