Het thuisonderwijs
2 recepten voor ijsjes :)

2 recepten voor ijsjes :)

1. Banaan-aardbeien ijsjes

Benodigdheden:

2 handjes aardbeien, 1 banaan en ijsvormpjes. IJsvormpjes kunnen kleine bakjes zijn maar ook bijvoorbeeld lege danoontjes waar je stokjes/lepeltjes in doet.

1. Haal de schil van de banaan af en ontkroon de aardbeien.

2. Snijd de banaan en de aardbeien in stukjes.

3. Mix eerst de aardbeien tot een gladde massa en schenk dit in een maatbeker.

4. Spoel de beker/kan van de blender om.

5. Mix nu de banaan, met een scheutje water, tot een gladde massa.

6. Schenk de helft van de vormpjes tot de helft vol met aardbei. Schenk de andere helft van de vormpjes tot de helft vol met banaan.

7. Zet de ijsvormpjes, met het ijsstokje erin, een half uurtje in de vriezer om uit te harden.

8. Schenk vervolgens banaan in de vormpjes met aardbei en aardbei in de vormpjes met banaan. Op deze manier krijg je een mooie scheiding tussen de kleuren.

9. Laat de ijsjes minimaal 8 uur uitharden. Smullen maar!

2. Watermeloen ijsjes

Benodigdheden: watermeloen, stokjes/tapas stokjes.

1. Snijd de watermeloen doormidden en snijd hier vervolgens dikke plakken van.

2. Gebruik een hartjes mal (die je ook gebruikt bij het bakken van koekjes) om er hartjes uit te drukken. Je kunt ook proberen ze uit te snijden met een mes. Liever een ander figuur? Een rondje of een driehoek is ook erg leuk.

3. Prik de hartjes, rondjes of driehoekjes op de tapasprikkers of ijsstokjes en leg ze ongeveer 2 uur in de koelkast of diepvries.

4. Voor echte ijsjes leg je ze 4 uur in de diepvries. Leg de ‘ijsjes’ niet op elkaar, want dan vriezen ze aan elkaar vast.

Terug