Het aanvullend aanbod
Een bibliotheek vol boeken

Een bibliotheek vol boeken

Het is goed om thuis met uw kind samen te lezen. Dit kan al vanaf jonge leeftijd. Op school hebben wij voor elke leeftijd een bibliotheek. Zo leest u samen met uw kind altijd een boek wat past bij de leeftijd van uw kind. In de onderbouw zorgen we ook dat de boeken passen binnen het thema dat op dat moment speelt op school/peuteropvang.

Op de peuteropvang is een peuterbibliotheek. U kunt hier de algemene en thema boeken vinden. 

Op de begane grond van basisschool is een kleuterbibliotheek. Hierin zijn algemene boeken te vinden, maar ook een wisselcollectie. Deze boeken passen bij het thema waar we op school over praten. 

Op de zolder van de basisschool is een bibliotheek met boeken voor groep 3 tot en met groep 8. Boeken kunnen elke week geruild worden, wanneer het oude boek is ingeleverd. Elke week wordt er een boek geruild voor in de klas. Wanneer u uw kind aangemeld heeft, mag uw kind ook een boek voor thuis lenen.

Alle boeken kunnen 1x per week gewisseld worden. Vraag na bij de leerkracht of medewerker ouderbetrokkenheid, welke dag dit voor uw kind is. 

Het lenen van alle boeken is gratis. Wij vertrouwen erop dat u voorzichtig omgaat met de boeken thuis.

==================================================

Ook digitaal kunt u boeken (voor)lezen. Op deze site staan veel prentenboeken voor peuters en kleuters, maar ook boeken voor de oudere kinderen. Zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen! Veel voorleesplezier!

https://devoorleeshoek.nl/scholendicht/ 

Ook de website Bereslim is nu gratis. Ook hier staan voorleesboeken in het Nederlands en Engels op, maar ook taal en sociale spelletjes. Het is voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Inloggen doet u als volgt: 

https://next.bereslim.nl/bieb/login     
gebr.naam:  bereslim100943
wachtw: Bieb2020

 

Gelukkig heeft de bibliotheek Rotterdam ook voor al haar leden een goede oplossing! Bent u of is uw kind in het bezit van een bibliotheek pas (het basis of plus abonnement), dan kunt u e-books en luisterboeeken lenen bij de bibliotheek. Zo kunnen u en uw kind toch heerlijk genieten van het lezen van en luisteren naar boeken.

Op de volgende website krijgt u informatie over hoe u met uw abonnement gebruik kunt maken van e-books en luisterboeken.

https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/e-books-luisterboeken

Wat kun je allemaal nog meer als je lid bent van de bibliotheek?

https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/nieuwsoverzicht/379-wat-kun-je-thuis-allemaal-met-je-abonnement

Wij wensen u allen heel veel lees- en luisterplezier!

 

Terug