Nieuws
Groep 7/8 – Praat over lentekriebels.

Groep 7/8 – Praat over lentekriebels.

Vrijdag 25 maart 2022

Afgelopen week en aankomende week heeft groep 7/8 het over de week van de lentekriebels.

Dit is een terugkerend onderwerp in het schooljaar waarin kinderen leren over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Dit jaar was het thema je lijf is van jou. Het gaat hierbij om het bespreekbaar maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast gaat het over het vragen en geven van toestemming.

In groep 7/8 merken wij dat er veel meer vragen zijn, dan alleen het thema wat centraal staat tijdens de week van de lentekriebels. Zo zijn er over de onderwerpen verliefdheid, vriendschap, de verandering van jouw lichaam en het op de wereld komen van een baby ook veel vragen. In verschillende groepjes hebben wij het gehad over de vragen die er zijn bij de kinderen. Kinderen weten namelijk al veel op jonge leeftijd door bijvoorbeeld het internet of door vrienden/vriendinnen die al verder zijn in hun ontwikkeling. Omdat wij graag willen dat kinderen op de juiste manier voorbereidt zijn, behandelen wij dit thema in de klas.

Groep 7/8 wij bedanken jullie voor de eerlijke gesprekken!

Mocht je nog meer vragen hebben, dan kun je deze misschien thuis aan jouw ouders stellen of als je dat fijn vindt aan de juf.

Wilt u meer weten over de week van de lentekriebels?
Week van de lentekriebels, wat is dat? - Seksuelevorming.nl

Mocht u het zelf moeilijk vinden om het gesprek over weerbaarheid, relaties en seksualiteit met uw kind te voeren. Dan mag u natuurlijk altijd om hulp vragen.


Terug