Nieuws
De Elout kan lekker blijven lezen.

De Elout kan lekker blijven lezen.

Woensdag 22 december 2021

Jullie hebben al een paar dagen vakantie, helaas zijn er niet veel dingen die je kunt doen. Mocht je wat inspiratie willen hebben om lekker te kunnen lezen?
Bekijk dan de tips hieronder.

Alvast veel (lees)plezier gewenst!

Het Kinderboekenweek Leesteam geeft tips.
Het Leesteam heeft voor de kerstvakantie speciale winterse leestips! Ben je benieuwd wat zij dit jaar bij de kerstboom lezen? Elk Leesteamlid vertelt welk boek je absoluut moet lezen.
Het Kinderboekenweek Leesteam tipt déze boeken voor de kerstvakantie | Hebban.nl

Versier de kerstboom met boeken
Maak deze kerst jullie kerstboom bijzonder met zelfgemaakte kerstboomboekjes. Gebruik de voorbeelden en printbladen om je eigen persoonlijke kerstboomboekje te maken. De boom wordt natuurlijk nog mooier met je lievelingsboeken eronder.
KerstvakantieXL | Hebban.nl

Doe mee aan de Grote Vriendelijke 100 Challenge
Hoeveel boeken van de Grote Vriendelijke 100 heb jij al gelezen? Gaat het je lukken om alle boeken van deze lijst te lezen? Doe mee aan de Grote Vriendelijke 100 Challenge en ontdek de leukste en mooiste kinderboeken.
KerstvakantieXL | Hebban.nl

Stuur een zelfgemaakte kerstkaart
Tijdens de kerstvakantie kun je zelf mooie kerstkaarten maken om mensen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Knip het patroon uit, versier en kleur de kaart, zet jouw eigen boodschap er op en doe de kaart op de post!
KerstvakantieXL | Hebban.nl

Gratis lidmaatschap van de bibliotheek
Word lid van de bibliotheek bij jou in de buurt! Tot 18 jaar is dit helemaal gratis!
Ben je al lid? Dan mag je ook e-books en luisterboeken lenen in de online bibliotheek. Of kijk en luister naar een digitaal prentenboek, ga karaoke lezen met Yoleo en nog veel meer! In de online jeugdbibliotheek zie je het volledige digitale aanbod. Home | 6-12 jaar | Jeugdbibliotheek

De boekenbingo 2022 gaat weer van start!
Het is zover, de Boekenbingo 2022 gaat weer beginnen! De afgelopen maanden heeft Het Ministerie van Boekenzaken zich gebogen over de moeilijke taak van het samenstellen van de Boekenbingolijsten. De uitdaging is zoals elk jaar: lees de 60 titels in 5 maanden tijd. Doe je voor het eerst mee met de Boekenbingo en wil je precies weten hoe het werkt? Zo doe je mee met de Boekenbingo – Boekenbingo Voor meer informatie, kijk op: Boekenbingo

De schoolschrijver voor thuis!
Op school werken de groepen 3 tot en met 8 iedere week aan de schoolschrijver. Om de schrijvers niet te hoeven missen in de vakantie, hier wat inspiratie voor thuis!
De 4 beste tips voor lezen en schrijven in de klas of thuis, coronaproof - De Schoolschrijver


Terug