Nieuws
Groep 2 - had een drukke dag.

Groep 2 - had een drukke dag.

Dinsdag 28 september 2021

Vandaag hebben wij veel gedaan en geleerd. Vanmorgen waren er weer ouders in de klas. De ouders hebben fanatiek meegespeeld met het spelletjes circuit. De kinderen uit groep 2 kennen ondertussen al heel wat spelletjes. Rond 10u was er een leuke verrassing. Met heel de klas hebben wij een uurtje in de speeltuin gespeeld. In de speeltuin hebben wij extra kunnen oefenen hoe wij samen een fijne groep kunnen zijn. Om de beurt, samen delen, elkaar troosten en iedereen mag meedoen bijvoorbeeld. Foto's zijn te vinden in het fotoboek.

Na het brood eten heeft de juf een boekje voorgelezen. Wanneer er een boekje wordt voorgelezen is dit vaak te zien op het Digibord. Zo zijn de plaatjes voor alle kinderen goed zichtbaar en hoeven de kinderen niet op te staan om het van dichtbij te bekijken. Tijdens het voorlezen worden er een aantal woorden of uitspraken uitgehaald en toegelicht. Aan het eind van het voorlezen speelden we vandaag een spelletje. De kinderen kregen een rood met groen kaartje. De juf gaf een stelling over het boekje en de kinderen lieten met behulp van het kaartje zien of dat wel of niet waar was. Dat was best lastig. Aan de hand van dit spel kan goed gezien worden wie het verhaal goed snapte of goed geluisterd heeft en wie niet. 

in de middag hadden we nog een kleine kring activiteit. In de klas hing een getallenlijn van 1 t/m 13. Deze kaartjes zijn zo gemaakt dat ze in elkaar kunnen schuiven. Steeds verdween er een kaartje en mochten de kinderen raden welk kaartje kwijt was. Ze benoemden het cijfer en mochten vertellen tussen welke 2 cijfers het getal misten. De kinderen die aan de tafels werkten kregen de opdracht om een kasteel te tekenen. Een kasteel met 2 torens, kantelen en een grote poort. De tekeningen hebben ze meegenomen. Dus u kunt zien wie dit al lukte. De kinderen kunnen al erg rustig aan een tafel werken tijdens de kleine kring. Dat is super fijn! 


Terug