Nieuws
Groep 2 - krijgt verschillende lessen.

Groep 2 - krijgt verschillende lessen.

Dinsdag 31 augustus 2021

Nadat we gister vooral kennis hebben gemaakt zijn we vandaag ook al begonnen met de eerste lessen. Zo kregen de kinderen een demonstratie spel waarbij ze leerden hoe ze netjes alle spullen verzamelen, gebruiken en opruimen wanneer ze kiezen voor verven. Bij een demonstatie spel doet de juf eerst de stappen voor, daarna doet een van de kinderen het na. De andere kinderen geven tips en aanwijzingen. Zo kunnen de kinderen er zelfstandig mee aan de slag.

Ook is er vandaag voor het eerst gewerkt in de kleine kring. Tijdens de kleine kring wordt de groep in 2 niveau groepen gesplitst. Doordat we werken in kleine groepjes zijn de kinderen extra betrokken en kan de juf beter zien wat ze al kunnen. Één groep moet zelfstandig werken aan een taak die vooraf wordt uitgelegd. Ze krijgen een rood stoplicht. Dat betekent dat ze stil moeten werken en niet naar de juf mogen komen. Tot dat de timer piept. De timer staat nu nog op 10 minuutjes. De kinderen kregen een kleurplaat, daar moesten ze ook proberen hun naam op te schrijven. Wanneer dat lastig voor ze is mogen ze daar hun naamkaartje voor gebruiken.

de andere helft van de groep is gaan oefenen met synchroon tellen. Ook hierbij doet de juf dit eerst voor met behulp van 2 handpoppen. Kikker en Haas speelde een spelletje waarbij ze fiches moesten verdelen. Daarna mag een van de kinderen een handpop hebben en als laatste werken de kinderen in 2 tallen. Door de kinderen te laten werken in 2 tallen komen ze extra vaak aan de beurt en hebben ze dus meer tijd om te oefenen.

De kinderen hebben erg goed meegedaan!

 


Terug