Nieuws
Corona op de Elout

Corona op de Elout

Vrijdag 12 maart 2021

Zoals u gemerkt heeft zijn er veel leerlingen en collega's met verkoudsheidklachten. Hierdoor gaan lessen niet door, moet je thuisblijven of zelfs in quarantaine. Dit is voor niemand fijn. Maar het is de situatie waarin we nu leven.
Dank aan alle ouders die hieraan meewerken!

Zojuist hebben wij weer contact gehad met de GGD. Het blijft een keuze van ouders of zij hun kind(eren) willen laten testen. Wel heeft het de voorkeur om uw kind te laten testen. Bij een positieve test kunnen wij namelijk actie ondernemen om verdere verspreiding tegen te gaan. Wanneer u uw kind 10 dagen thuis houdt, weten wij niet of we actie hadden moeten ondernemen. En zo zou de verspreiding door kunnen gaan.

Dit weekend zullen een aantal leerkrachten zich uit voorzorg laten testen. Dit kan namelijk pas 5 dagen nadat je contact hebt gehad met iemand die positief getest is, en zelf geen klachten hebt. Wij hopen dat al deze testen negatief zijn en we gewoon open kunnen blijven. Is dit niet het geval, is de kans groot dat de GGD ons adviseert om voor 10 dagen volledig dicht te gaan. Houd de schoolapp dus goed in de gaten. 

Doordat er meerdere positieve testen zijn in groep 3, moet groep 3 ook maandag nog thuisblijven. Zij mogen pas vanaf dinsdag weer naar school. 

Heeft uw kind last van:

  • Koorts (of verhoging)
  • Droge hoest
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Verkoudheidsklachten, zoals keelpijn of een verstopte neus
  • Pijn in het lichaam
  • Verlies van reuk en/of smaak (zonder verstopping van de neus)

zou het heel fijn zijn als u uw kind wil laten testen. U kunt hiervoor een afspraak maken door te bellen met de GGD: 0800-1202. Graag horen wij de uitslag van de test, wanneer deze bekend is. 


Terug