Nieuws
Groep 2- werkt over sprookjes

Groep 2- werkt over sprookjes

Woensdag 3 maart 2021

In groep 2 gaan we weer fanatiek aan de slag. Over sprookjes dit keer. Deze week hebben we het verhaal van de wolf en de 7 geitjes gehoord. We hebben geoefend met begrijpend luisteren. Dit verhaal heeft namelijk geen illustraties (plaatjes). De kinderen kregen de opdracht om de 'wie' , 'waar' en het 'probleem' te tekenen. Een verhaaltje heeft namelijk bijna altijd wel een probleem. Dit lukte de kinderen al erg goed. De 2e keer dat we het verhaaltje hebben geluisterd kregen we groene en rode kaartjes. De juf gaf een stelling en als deze juist was deden we het groene kaartje in de lucht, en onjuist rood.

Tijdens de kleine kring hebben we geoefend met het splisten van het getal 7. We hadden 7 geitjes. Als de kinderen hun ogen dicht deden kwam de grote wolf en verstopte de andere geitjes zich. Als de kinderen hun ogen open deden lagen er nog maar enkele geitjes. Aan de kinderen de taak om uit te rekenen hoeveel er in de klok verstopt zaten. Toen dit al best goed ging mochten de kinderen dit in 2 tallen doen met 7 blokjes (geitjes) in een doosje.

Ook de pluskinderen zijn weer gestart met het herhalen van de moeilijke 2 tekenklanken en het leren van een nieuwe. Namelijk de eu. Dit doen we aan de hand van leuke spelletjes. Deze week speelde we domino. De kinderen grabbelde een woordje en als het lukte om deze te lezen mocht je het kaartje houden. Wie het eerst 10 domino stenen had mocht het rijtje omgooien en dan haalde je de finisch! De kinderen hebben al hele lastige klanken geleerd. De oe, ij , eu en ui.

Ook hebben we in de verschillende hoeken gewerkt over het thema. Zo maakte Armaan een grote klok in de bouwhoek, kunnen de kinderen zich zelf als een geitje verstoppen in de grote klok in de huishoek en hebben bijna alle kinderen al een vouwwerkje gemaakt. Valko, Zac en Ömer maakte liever een ridderkostuum nadat ze aan het kijken waren in een van de sprookjes boeken. We moeten maar snel op zoek naar een verhaal over ridders!

 

Omdat we super blij zijn dat we weer met heel de klas zijn hebben we vrijdag middag een feestje! De kinderen mogen verkleed naar school komen! Als je geen verkleedkleren hebt is dat geen probleem. Ook op school zijn wat verkleedkleren.

Als de kinderen dat leuk vinden treden we dan ook op met onze sprookjesdans. Die kunnen de kinderen al heel goed. Hier vind u de muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=mZdV85Ag0s8

 

Wilt u nog meer weten over het thema? Kijk dan bij het kopje:  groep 2

Daar vind u alle andere liedjes, verhalen en de woorden van de week.

 


Terug