Nieuws
De lessen na de voorjaarsvakantie

De lessen na de voorjaarsvakantie

Maandag 1 maart 2021

Inmiddels zijn we wel toe aan positief nieuws en vaker naar school kunnen. Daarom willen wij graag onderstaand bericht met u delen. Dit zijn voor nu onze plannen voor na de voorjaarsvakantie. Ze zijn nog concept, omdat we in afwachting zijn van de komende persconferentie en wellicht de uitslag van het grootschalige onderzoek in Charlois. Mocht daar niets verontrustends uitkomen, dan gaan we na de voorjaarsvakantie als volgt van start:

Alle leerlingen gaan alle dagen naar school
- HOERA -
Groep 0 hebben voorlopig alleen les van juf Macy en juf Maksude.
Groep 1 zal verdeeld worden in 2 kleinere groepen. Soms hebben de leerlingen les van juf Kim en soms van juf Mariam.
Groep 2 heeft gewoon alle lessen van juf Annemijn
Groep 3 heeft les van juf Naomi en juf Amanda
Groep 4 heeft in de ochtend les van juf van de Ruit. 's Middags samen met groep 5 van juf Bor
Groep 5 heeft les van juf Bor
Groep 6 heeft gewoon alle lessen van juf Maartje
Groep 7/8 heeft gewoon alle lessen van juf Femke.

Zoals u ziet zijn er nog een paar aanpassingen. Landelijk zien we geen toename van corona bij scholen waar leerlingen tijdens de les geen afstand houden. Daarom laten wij deze maatregel los, tijdens de lessen. Zo kunnen alle leerlingen alle dagen naar school. Soms speelt er iets bij een leerkracht, waardoor we toch nog voorzichtig moeten doen. Bijvoorbeeld de zwangerschap van juf van de Ruit. Vandaar nog een paar aanpassingen. Blijft het de komende weken goed gaan, dan zullen ook deze later weer teruggedraaid worden naar het oude.  

Tijdens het buitenspelen mogen 2 klassen tegelijkertijd op het plein spelen. Dit valt onder vluchtig contact, waarbij er een heel laag risico is op besmettingen. Tijdens het activiteitenprogramma werken groepen intensief met elkaar. Dat mag nog niet. Daarom kunnen kinderen komend half jaar niet kiezen bij welke activiteit zij mee willen doen. Deze groepen zijn al verdeeld. Hierover lees je in een volgende app meer. 

Welke maatregels worden nog behouden?

  • Groep 7 en 8 dragen mondkapjes wanneer zij door de school lopen.
  • De leerkrachten dragen mondkapjes wanneer zij geen afstand kunnen houden van leerlingen en wanneer zij in de school lopen.
  • Dagelijks aangescherpte schoonmaak.
  • Leerlingen die in verschillende groepen lessen volgen, houden afstand van medeleerlingen in de leergroep. In hun thuisgroep mogen zij gewoon naast klasgenootjes zitten.

Terug