Nieuws
Groep 0 - Bijdrage tijdens sluiting

Groep 0 - Bijdrage tijdens sluiting

Woensdag 16 december 2020

Nu de peuteropvang weer gesloten moest worden, zult u zich afvragen hoe dit financieel geregeld wordt. Hieronder leest u welke informatie wij hierover ontvangen hebben. Mocht u hier vragen over hebben, kunt u contact opnemen met PCBO. Zij zijn te bereiken via: 010-4191300 of SKRZ@pcbordam.nl of kijk op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/ouders

  • Ouders die gebruik maken van kinderopvangtoeslag.

U krijgt kinderopvangtoeslag voor de kosten van kinderopvang tot de maximum uurprijs. Er is altijd sprake van een eigen bijdrage die ouders zelf betalen. Voor deze eigen bijdrage zult u een tegemoetkoming ontvangen. 

De SVB zal – net als bij de sluiting in het afgelopen voorjaar - de tegemoetkoming aan u uitbetalen. Het bedrag wordt berekend op basis van de gegevens die de Belastingdienst/Toeslagen gebruikt voor de kinderopvangtoeslag. U ontvangt deze tegemoetkoming automatisch op hun rekening en u hoeft dit dus niet zelf aan te vragen. De datum hiervoor is nog niet bekend.

Voor de kinderopvangtoeslag is het van belang dat de factuur eerst wordt betaald. Als u de factuur niet doorbetaalt, vervalt voor de periode waar de factuur op ziet het recht op kinderopvangtoeslag. De toeslag wordt dan naar beneden bijgesteld. 

  • Ouders die gebruik maken van een regeling gesubsidieerd door de gemeenten.

U krijgen een tegemoetkoming via de gemeenten aan PCBO.


Terug