Nieuws
Groep 3 - Leert over kinderrechten

Groep 3 - Leert over kinderrechten

Donderdag 10 december 2020

Vandaag is het de dag van de mensenrechten. In groep 3 zijn we vorige week donderdag begonnen over het thema kinderrechten. Vandaag heeft de groep daar weer meer over geleerd. De leerlingen kregen les over wat kinderrechten zijn en wat voor rechten kinderen hebben.

Zo hebben de leerlingen geleerd dat er een lijst bestaat met alle 54 rechten van het kind. De leerlingen weten nu dat bijvoorbeeld alle kinderen recht hebben op onderwijs, (gezond) voedsel, medicijnen, sport, vrije tijd en om te kunnen wie ze zijn.

Daarnaast heeft de klas geleerd dat niet in alle landen de mensen de kinderrechten naleven. Er zijn landen waarin in kinderen niet naar school kunnen gaan, omdat daar geen geld voor is en dat kinderen vaak moeten werken op jonge leeftijd.

De leerlingen kunnen heel goed vertellen wat zij daar van vinden. Vraag het maar eens aan uw kind.

Ook hebben de leerlingen een paspoort gemaakt over wie zij zijn, wat ze leuk vinden om te doen en wat zij later willen worden.

Als laatste opdracht hebben de leerlingen hun eigen stad getekend. Zij kregen de opdracht om in hun stad gebouwen en plekken te tekenen die ervoor zorgen dat kinderen goed kunnen leven. Denk bijvoorbeeld aan een stevig huis om in te wonen, een school om te kunnen leren, een speeltuin om in te spelen en een bibliotheek om te kunnen oefenen met lezen.

De leerlingen waren erg betrokken en hebben veel geleerd over kinderrechten. Zij zijn het over 1 ding allemaal eens: ‘Ieder kind heeft recht op een goed leven’.


Terug