Nieuws
groep 4/5 - viert Sinterklasfeest

groep 4/5 - viert Sinterklasfeest

Vrijdag 4 december 2020

Vandaag was het eindelijk zover... Sintkerklaas kwam op bezoek.

De afgelopen dagen hebben de kinderen van groep 4/5 hiernaar uitgekeken.

In de afgelopen week hebben ze kruidnoten gebakken, Sinterklaasliedjes geoefend en  gezongen,  een recept geschreven voor Sinterklaas en  zijn Pieten.

Vandaag op de verjaardag van Sinterklaas hebben de kinderen het receptenboek, wat ze met elkaar hebben geschreven aangeboden aan de jarige  Sinterklaas.

Maar voor het zover was hebben de kinderen vanmorgen eerst alle liedjes nog een keer geoefend. Ook hebben ze gewerkt uit een Sinterklaasboekje en had juf Ipek nog een leuk knutselwerk: een Mondriaan - piet.

Om 11. 00 uur was het zover.... Er werd uit volle borst gezongen door de kinderen en toen kwam Sinterklaas en zijn Pieten. Niet 1 Piet maar wel 3, die uit hetzelfde Pietenhuis komen en geen 1,5 m afstand van elkaar hoeven te houden. Wat wij wel moeten doen!

Sinterklaas wist wel heel veel over groep 4/5 en kon hij zelfs basketballen. Sint vond het wel een beetje raar om dit te laten zien, maar deed het toch.

Toen er gezongen was voor zijn verjaardag: Lang zal hij leven... kregen de kinderen allemaal wat lekkers. Ook lieten de Pieten voor groep 4/5  2 zakken met kadootjes achter. Groep 4 heeft een kwartetspel gekregen en groep 5 het spel: Wie is het? maar dan in het Engels: What's their name?

Dank u wel Sinterklaas en tot volgend jaar!

Bij het kopje foto's en video's: mapje  Sinterklaas:  kunt foto's bekijken van deze gezellige Sinterklaasmorgen van groep 4/5 op school.


Terug