Nieuws
Groep 3 - Rekent en leest

Groep 3 - Rekent en leest

Vrijdag 27 november 2020

Vandaag zijn de leerlingen bij rekenen aan de slag gegaan met het doel over het meten van snelheid. De leerlingen kunnen aangeven met welk vervoersmiddel zij het snelst kunnen reizen.

Zij kregen een opdracht met de vraag welk voertuig hen het snelst naar school brengt. De leerlingen konden kiezen uit het vliegtijd, de fiets en de scooter.

Vraag maar eens aan uw kind wat het antwoord is op deze vraag. Vraag ook vooral waarom het antwoord klopt.

Aan het einde van de les hebben we nog een proefje gedaan met ballonnen. We gingen kijken welke ballon het snelste was.  Er was een grote ballon en een kleine ballon. Uw kind kan nu vertellen welke ballon het snelst is en waarom dit zo is.

Ook hadden de leerlingen vandaag een taalles. De leerlingen gingen woorden maken en lezen met de letter /u/. De leerlingen hebben erg hard gewerkt vandaag! Aan het einde van de les was er nog tijd over voor een leuke activiteit. Iedere leerling kreeg een kaartje met woorden in het thema ‘Sinterklaas’. De leerlingen liepen door de klas en zochten elkaar op. Vervolgens lazen zij aan elkaar het rijtje woorden voor. Daarna wisselde de leerlingen van kaartje en zochten zij weer iemand anders op.

Al met al een productieve dag in groep 3.


Terug