Nieuws
Groep 2 - Sluit het thema bouwen af.

Groep 2 - Sluit het thema bouwen af.

Vrijdag 20 november 2020

Vandaag was de laatste dag in groep 2 dat wij werkte met het thema bouwen. Door alle Sinterklaas spanningen werd het deze week dan ook al een beetje minder. Het nieuwe thema bakkerij is al een beetje geopend en daar past Sinterklaas natuurlijk ook veel beter bij. Als je in het fotoboek kijkt zie je al een paar leuke foto's van de kinderen als Sint of Piet.

Als laatste les hebben wij nog een keer gekeken naar een kist vol gereedschap. Door er alleen naar te kijken konden we niet zien wat er in de kist zat. Toen we de kist leeg haalde merkte we dat er van alle soorten gereedschappen een andere hoeveelheid in zat. Netjes werden de tangen, hamers en schroevendraaiers gesorteerd. Ze werden netjes op een rijtje gelegd onderaan de mat. Nu kon je heel makkelijk zien waar er meer of minder of evenveel van waren. Dit heet ook wel een grafiek vertelde de juffrouw. En deze kon je ook maken op papier. De juf deed het voor en de kinderen snapte goed hoe je deze kon aflezen. Daarna mochten de kinderen zelf ook een grafiek invullen over deze gereedschappen. Dat lukte de meeste kinderen al heel goed. Knap hoor! 

De afgelopen tijd hebben wij in groep 2 hard gewerkt aan onze zelfstandigheid. Tijdens de inloop als wij in kleine groepjes aan het werk zijn heeft de juf verschillende rekenspelletjes uitgelegd en samen gespeeld. Deze kunnen we nu kiezen tijdens de speel en werktijd. Dat word veel gedaan en gaat ook heel goed zelfstandig! 

 


Terug