Nieuws
Groep 1 - Telt als Pietjes

Groep 1 - Telt als Pietjes

Woensdag 18 november 2020

Sinterklaas is weer in het land! En wat is het gezellig in de klas nu Sint er weer is. We kleuren Sinterklaas kleurplaten, de huishoek is verandert in de huiskamer van Sinterklaas, we zijn op zoek naar vormen cadeautjes, in de poppenkast liggen Sinterklaas en Piet handpoppen en het poppenhuis is verandert in een pietenhuis! Alles in het teken van de Sint dus. Ook onze rekenles ging deze week over pietjes. De pietjes van Sint vinden het nog wat lastig om te tellen. En vooral om te tellen en te springen tegelijkertijd. Daarom hebben wij dat maar vast voor ze voor gedaan. De kinderen moesten over de blokjes (daken) heen springen terwijl ze telden. We telden van 1 naar 5, maar ook weer terug van 5 naar 0. Soms was het nog wel lastig want dan telden of sprongen we te snel en kwamen we uit op 3 of 4. Dan moest het weer even opnieuw totdat het wel goed ging.

En Avia had vandaag stoepkrijt mee naar school genomen en daar wisten sommige kinderen wel raad mee! Yireh maakte een prachtige tekening over Sonic en Zira tekende een sneeuwpop. Zij heeft al erg veel zin in de winter! Maar dat duurt nog even...

Deze week ronden we het thema bouwen af en vanaf volgende week starten we met het thema bakker... dat past heel goed bij Sint... Volgende week kunt u onder het kopje groep 1 weer de nieuwe doelen en andere informatie over het komende thema bekijken. 


Terug