Nieuws
Groep 2- had een fijne woensdag

Groep 2- had een fijne woensdag

Woensdag 11 november 2020

Wat hebben wij vandaag weer veel geleerd. Als je wil weten wat? Lees dan vooral verder. Vanmorgen lagen er in de klas grote cijfer tegels. Veel kinderen gaven aan dat ze deze thuis ook hebben of hadden maar toch wilde ze heeeeel erg graag weten waarom deze op het bureau van de juf lagen. Toen de juf vertelde dat ze aan het eind van de dag daar een spelletje met een liedje mee wilde spelen konden de kinderen niet meer wachten. Dus zijn we de dag hiermee begonnen. 

Dit is een kort liedje over springen in sprongen van 2. En op de cijfermat kan dat heel goed. Via deze link vind u het liedje. Het tellen in sprongen van 2 ging bij veel kinderen al best knap. Hier vind u de link voor her liedje. https://m.youtube.com/watch?v=A3bJVXu-llI


Tijdens de kleine kring zijn de kinderen zelfstandig aan de slag gegaan met het nabouwen van een bouwtekening. Net als we gister nog met hulp van de juf hebben gedaan. De kinderen in de kring lazen samen het boekje van "gekke buren". De link van dit verhaal vind je hier: https://m.youtube.com/watch?v=uDa-KtWK50M

Ook tijdens speel en werktijd gingen een paar kinderen zelf aan de slag met plattegronden. Zij bouwde een doolhof voor een knikker. Het initiatief hiervan lag bij Oscar. Hij kreeg veel andere kinderen ook fanatiek om er aan mee te doen. Het is leuk om de knikker door je eigen doolhof te laten rollen. Hiermee ontwikkelen de kinderen hun ruimtelijk inzicht.

Aan het eind van de dag hebben we nog een rondje gedaan met de woordenschat dobbelsteen. Daar zaten vandaag de volgende woorden in: het veiligheidsvestje, het cement, het metselen, de betonmolen, de emmer, de kruiwagen. Je gooit de dobbelsteen. Dan mag je zeggen wat je hebt gegooid en uitleggen wat het dan precies is. Dat laatste is vooral heel moeilijk. Maar kunnen al veel kinderen. 

 

 


Terug