Nieuws
Groep 2- leert over vulkanen en meer!

Groep 2- leert over vulkanen en meer!

Vrijdag 9 oktober 2020

Vandaag was weer een erg leerzame dag op school. In de ochtend hebben we het raadsel van de week opgelost. Het raadsel was: “ ik ben van steen en slaap heel vast. Maar als ik wakker wordt heb ik zo’n hoofdpijn dat ik barst!” Het goede antwoord wisten best veel kinderen. Het goede antwoord was een vulkaan. Daar hebben we dan ook veel over geleerd. De woorden: de magma, de lava, de krater, de rook en de vulkaan.

 

Tijdens de speel en werktijd kan elk kind oefen op zijn of haar niveau. Zo hebben Zac en Valko geoefend met Nederlands tellen en de Nederlandse kleuren en hebben een aantal slimme rekenkinderen het spelletje piccolo gespeeld. Dat is best lastig, dan moet je zien welk getal er mist met getallen tot 20. En dan ook nog de juiste handeling erbij uitvoeren.

 

Ook hadden we vandaag weer twee maal de kleine kring. Als je zelfstandig aan de slag ging, dan mocht je plaatjes uitknippen en op volgorde leggen van vol naar leeg en als je bij de juf zat werd er samen een boek gelezen over de verschillende soorten dino’s en hoe het kan dat er nu geen dino’s meer zijn.


Terug