Nieuws
Corona noodopvang / mondkapjes

Corona noodopvang / mondkapjes

Donderdag 8 oktober 2020

Op de Elout is momenteel alleen meester Devin door ziekte afwezig. Verder zijn alle collega's op school en zijn er nu geen leerlingen thuis vanwege corona. 

Kort geleden hadden wij wel te maken met vele collega's die getest moesten worden of in quarantaine moesten. Dit zorgde ervoor dat wij soms een klas naar huis moesten sturen. Gelukkig was dit voor korte duur. 

Voor sommige ouders was dit een probleem, omdat zij geen opvang hadden. Zelf kunnen wij op dat moment geen opvang bieden. Anders hadden we daarvoor gekozen en de kinderen niet naar huis gestuurd. Daarom hebben wij de gemeente gevraagd wat zij kunnen betekenen. Van hen is dit het antwoord:

Er komt pas noodopvang wanneer de Rijksoverheid daarover het besluit neemt en daarvoor de financiële mogelijkheden schept. Bij tijdelijke sluiting van afzonderlijke scholen of kinderopvangvoorzieningen kan daarom nu nog niet voorzien worden in noodopvang. 

Het is dus belangrijk dat u zelf ook al een noodplan heeft voor uw kinderen, mocht zich deze situatie weer voor doen. Erg vervelend. Maar soms kunnen wij ook echt niet anders. 

Ook zijn er soms vragen over mondkapjes. Deze worden niet gebruikt op onze school. Wij doen dit niet, omdat dit volgens de richtlijnen niet nodig is. Meer informatie hierover vindt u in dit schema. 

 


Terug