Nieuws
Groep 2- oefent met rekenen en taal.

Groep 2- oefent met rekenen en taal.

Maandag 5 oktober 2020

Vandaag hebben we weer flink geoefend met de kleine kring. De kinderen die zelfstandig aan het werk waren hebben hun naam gelegd met klei. Dat was nog best lastig om helemaal alleen te doen. Dat gaan we zeker nog eens oefenen.
De kinderen die onder begeleiding van de juf les kregen gingen oefenen met rekenen. Het doel van deze rekenles was het splitsen van het getal 5. Vorige week hebben we dit al geoefend in een grote ovenwand. Als er een vinger zit in het kleine vak, hoeveel zitten er dan in het grote vak? En als ik 2 vingers in het kleine vak stop? Hoeveel zitten er dan in het grote vak? Hoe weet je dat? Nu gingen we het oefenen in 2 tallen. Als ik 2 vingers op steek, hoeveel moet jij er dan opsteken als we samen 5 moeten hebben?
 
In de middag kwam groep 4/5 ons voorlezen. In groepjes van 2 hebben we geluisterd naar hoe goed ze dat al konden. Vaak waren het boekjes die we al een beetje kenden. Zo konden wij ook aan groep 4/5 vertellen hoe het gaat en konden we goed vragen beantwoorden.
 
Aan het einde van de dag vierde we de verjaardag van Ja'nayra. Samen feesten of belangrijke dingen vieren is erg belangrijk. Zo leren we om samen een gezellige groep te zijn. En dat we daar allemaal ons best voor moeten doen. Het kan soms ook best lastig zijn dat één kind dan in het zonnetje gezet wordt. Maar belangrijk om te leren is het wel. Ook leren we tijdens zo'n verjaardag een heleboel woorden zoals de lucifer, de kaars, de aansteker, meer en minder, de instumenten, de bellenkrans, de sambabal, de tamboerijn en de triangel.

Terug