Nieuws
Groep 2- is actief met boeken

Groep 2- is actief met boeken

Donderdag 1 oktober 2020

Omdat het Kinderboekenweek is wordt het lezen/voorlezen in het zonnetje gezet en gestimuleerd. Wij gaan in de klas aan de slag met prentenboeken, stripboeken, kranten, informatieboeken en zelfs boeken zonder plaatjes. Of met een moeilijk woord "illustratie's".

Deze week hebben we 2 leuke activiteiten gedaan. in de gymzaal lazen we in de krant een stukje over een nieuw Dinomuseum, en oppeens... begon de juf de krant na te doen!! Dat klinkt misschien een beetje gek... Maar de klas deed een heuse krantendans. Het was soms een beetje spannend maar vooral heel erg grappig en leuk!

Vandaag las de juf een verhaal verhaal voor over een Dino met de naam Hobbel. Helaas had het verhaal helemaal geen plaatjes. Maar dat was natuurlijk zo geregeld. Het verhaal werd voorgelezen in 3 delen en tussendoor kregen de kinderen de tijd om een bladzijde in hun boek te tekenen. Er zijn nu een hoop mooie prentenboeken van verschenen. Het was best een lastige opdracht. Je moet goed kunnen luisteren naar het verhaal en de belangrijkste punten uit het verhaal halen én onthouden. Én daarna ook nog eens op papier zetten. 


Terug