Nieuws
Groep 3 - Is begonnen!

Groep 3 - Is begonnen!

Maandag 31 augustus 2020

Vandaag was het eindelijk zover! De kinderen van groep 3 stonden te springen om eindelijk weer naar school te mogen gaan.

Wat was het spannend! Naar een nieuwe lokaal, nieuwe juffen en nieuwe kinderen in de klas. Maar wat hebben de kinderen het goed gedaan. 

Heeft u thuis al gevraagd wat uw kind allemaal heeft geleerd vandaag? 
Met rekenen hebben wij het gehad over meer, minder en evenveel. Morgen gaan wij daar verder over leren. Ook hebben wij het cijfer 1 al leren schrijven, uw kind kan u precies laten zien hoe dit moet. En zoals we voor de vakantie al hadden gehoord van de juf, zouden wij gaan leren lezen. En dat hebben wij vandaag gedaan! We hebben de letter i geleerd, deze letter hoort bij het woordje ik.

Houdt u ook de schoolapp in de gaten bij het mapje van groep 3? Binnenkort zult u daar vinden wat wij allemaal leren in groep 3 en hoe u hier thuis bij kunt helpen.

Vandaag heeft u drie brieven in de tas van uw kind gevonden.
Eén is de groepsfolder, hier in staat informatie die u nodig heeft over groep 3. Daarnaast heeft u een brief gekregen over het activiteitenprogramma. Deze brief moet u invullen en voor donderdag weer mee terug geven met uw kind voor de juf. Als  laatste heeft u een brief gekregen die gaat over de toestemming van het maken van foto's. Deze handtekening hebben wij ieder jaar weer van u als ouder/verzorger nodig. Ook deze brief zie ik graag voor donderdag weer terug. 

U heeft het vanmiddag vast gemerkt, het naar buiten gaan toen de school uitging, duurde wat langer dan de bedoeling was. Dit komt omdat de meeste kinderen in groep 3 nieuw zijn voor mij. Ik ken dus nog niet alle gezichten van de vaders, moeders, opa's, oma's of andere familieleden die de kinderen komen ophalen. Omdat ik graag wil dat uw kind veilig met de juiste mensen mee naar huis gaat, verliep dit nog niet helemaal zoals we graag zouden willen. Daarom gaan wij vanaf morgen via het hek op het schoolplein naar huis. Groep 3 komt dan via het hek naast de voordeur naar buiten. De vraag aan u of u dan buiten het schoolplein wilt wachten, op gepaste afstand zodat ik een goed overzicht heb. Zo is het voor iedereen fijn en veilig om naar huis te gaan. Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking!

 


Terug