Nieuws
Groep 5 - samen naar onze doelen!

Groep 5 - samen naar onze doelen!

Donderdag 18 juni 2020

In groep 5 werken we met 1 doel per week bij de vakken spelling, rekenen en taal. Op maandag krijgen we de nieuwe instructies, deze instructies zijn voor de gehele klas.

De rest van de week krijgen de kinderen die het nog lastig vinden in kleine groepjes een extra instructie.

De kinderen die het wel goed kunnen, gaan zelfstandig aan de slag of krijgen een extra of moeilijkere opdracht. Zo zijn een aantal kinderen op dit moment druk bezig met het maken van een eigen app!

Op de afbeelding hierboven ziet u het resultaat van het werken op deze manier. Alle kinderen hebben het rekendoel behaald!

Maar zoals u ziet op de foto's gaat ook het doel van taal erg goed. De kinderen van groep 5 kleuren erg graag, maar vorige en deze week kleurde zij, naast een mandela, ook woorden. De kinderen kregen zinnen of een tekst en moesten de woordsoorten de juiste kleur geven. Ook dit doel gaat erg goed.

De kinderen hebben aangegeven het fijn te vinden om op deze manier te leren: 'op deze manier kan ik langer oefenen als ik iets moeilijker vindt.', 'nu krijg ik soms uitleg in een kleiner groepje, waardoor ik beter geholpen wordt.' 

Door elkaar te helpen en door hard te werken behalen we allemaal onze doelen en dat is super fijn!

 


Terug