Nieuws
Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Zondag 10 mei 2020

Maandag start er weer een nieuwe situatie. Over deze nieuwe situatie zijn er nog een hoop vragen bij ouders. Die proberen wij te beantwoorden. Heeft u nog andere vragen? Mail naar Elout@Soeterwoude.nl

Hoe kan ik mijn kind brengen?
Uw kind komt met maximaal 1 volwassene naar school. De volwassene loopt mee tot de afzetzone. Vanaf daar neemt de juf de zorg voor uw kind over. Loopt u daarna zo snel mogelijk weg bij de afzetzone, om plaats te maken voor andere ouders. 

Hoe kan ik mijn kind ophalen?
Kom niet te vroeg. Wacht op afstand van andere ouders bij de afzetzone. Wanneer de juf u ziet, stuurt zij uw kind naar u toe. Wij verwachten dat oudere kinderen alleen naar huis gaan. 

Hoe kan ik iets bespreken met de juf?
Dit kan momenteel alleen nog telefonisch. U kunt bellen tussen 08:00 en 08:20 uur of van 14:30 tot 15:00 uur. Ook de juffen moeten na het lesgeven zo snel mogelijk naar huis. Zij werken vanaf daar verder. Heeft u tussen 15:00 en 17:00 uur een vraag? Dan mailt u naar thuiswerken@soeterwoude.nl en zal de juf u bellen. 

Is alles weer normaal op school?
Nee. Er zijn vele aanpassingen gedaan, omdat de leerkrachten 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. En waar mogelijk houden de leerkrachten ook afstand van de kinderen. Wij zullen op de eerste schooldag de aanpassingen met uw kind bespreken. Wij bespreken en leren spelenderwijs wat 1,5 meter is. 

Wordt er extra schoongemaakt?
Ja. Vanaf nu worden elke dag de tafels, toiletten, trapleuningen en deurklinken schoongemaakt. Wij doen dit niet tussentijds, omdat de groepssamenstelling de gehele dag gelijk blijft. 

De Ipads en laptops worden dagelijks schoongemaakt. Bij de peuters en kleuters is er een beperkte keuze in speelgoed. Er wordt alleen gespeeld met speelgoed wat gemakkelijk te wassen is. Klei e.d. zijn dus uit de klassen gehaald. Het gebruikte speelgoed wordt 1 x per week gewassen. 

Zijn er extra schoonmaakmiddelen in de klas?
Ja. Wij verwachten dat alle kinderen, vlak voor ze naar school komen, thuis hun handen wassen. Bij de ingang in de school staat een desinfectiezuil. Hier maken we nog een keer onze handen schoon, zodat wij verwachten het eventueel meenemen van het virus buiten de school kunnen houden. 
In de klas is zeep, papieren handdoekjes en desinfectie handgel voor de leerlingen. Verder staat in elke klas een poetsrol van papier en oppervlaktespray in een spuitfles, die tussentijds door de leerkracht gebruikt kan worden.

Heeft mijn kind leerachterstanden?
Wij zullen de dagen beginnen met het bespreken van de afgelopen periode. Hoe voelt iedereen zich? Hoe heb je alles ervaren? We gaan eerst zorgen dat iedereen zich weer veilig en op zijn gemak voelt. 
Daarna kijken we hoeveel iedereen geleerd heeft tijdens het thuisonderwijs. Wat uw kind niet begrepen heeft, wordt nogmaals uitgelegd. Wie het wel begrepen heeft, krijgt aanvullend werk. Tot we weer op een groepsniveau zitten en samen verder kunnen. 

Zit en speelt mijn kind gewoon naast andere kinderen?
Ja. Kinderen mogen weer met elkaar spelen en werken. Waar mogelijk houden we afstand, zodat het voor de leerkracht ook gemakkelijker is om afstand te bewaren. 

Komt mijn kind in contact met de leerkracht?
Waar mogelijk zullen wij als leerkrachten een afstand van 1,5 meter houden van de leerlingen. Zeker bij de jonge leerlingen is dit niet altijd haalbaar. De leerkrachten zullen vooral goed letten op de afstand die zij onderling met elkaar moeten houden.

Mag mijn kind weer buitenspelen?
Ja. Ook op school gaan we weer buitenspelen. We zullen hierbij geen klassen mixen. Buitenspelen is gezond voor je. Ook nu. Was je handen voor je gaat spelen en nadat je hebt buiten gespeeld. 

Is er nog steeds thuisonderwijs?
Nee. Uw kind komt 2 dagen naar school. De andere dagen geeft de juf les aan andere kinderen en kan zij geen thuisonderwijs geven. Op de website en app vindt u een nieuw kopje: Het thuisonderwijs. Deze wordt in de eerste week gevuld met ideeën die u kunt uitvoeren op de andere dagen. Dit mag, maar moet niet. 

Mag mijn kind naar school als er thuis iemand ziek is?
Nee. Als uw kind snottert, verkouden is, koorts heeft, of andere griepklachten, moet u uw kind thuis houden. Als iemand anders thuis ziek is, blijft uw kind ook thuis. Is iedereen weer 24 uur lang gezond, is uw kind weer welkom. 

Wordt leerplicht gebeld als mijn kind niet op school is?
Nee. Wij hopen dat iedereen die gezond is, gewoon naar school komt. Dan kunnen we samen wennen aan deze nieuwe situatie. Vertrouwt u het nog niet? Bel of mail met juf Lilian Pol om dit te bespreken. Dit kan via 010-4853427 of elout@soeterwoude.nl

Mijn kind is jarig. Mag er worden getrakteerd?
Wanneer uw kind jarig is, zal er feest gevierd worden, maar helaas is ook dit aangepast. Uw kind mag niet bij de leerkrachten en andere klassen rond. Als uw kind trakteren wik, mag dit alleen een kant-en-klaar verpakte traktatie zijn. Denk aan een bellenblaas óf zakje chips óf lolly. Dit gaat in de tas mee naar huis. De ouders thuis bepalen of dit gegeten/gebruikt mag worden. 

Hoe gaat het met eten en drinken in de klas?
Al het eten en drinken dat u meegeeft is al gesneden en geschilt. Dit zal, wanneer het weer het toelaat, buiten gegeten worden. Zo kunnen we de tafels zo schoon mogelijk houden. 

Waar worden de spullen van thuis bewaard?
De jassen en tassen hangen aan de stoelen van de leerlingen. Dit voorkomt onnodig lopen en dichtbij elkaar staan bij de kapstokken. 

 


Terug